Minner rundt 17. mai 2020

- Bli med på nasjonal innsamlingsaksjon!

 • Et fullstappet amfi på Lands Museum 17.mai 2007. Hvordan blir det i år? (Foto/Photo)
  1/1
  Et fullstappet amfi på Lands Museum 17.mai 2007. Hvordan blir det i år?

I år blir det en annerledes nasjonaldag. Det blir ikke 17.mai-tog eller samlinger ved skoler og grendehus slik vi er vant til. Folk utfordres til å markere dagen på nye og oppfinnsomme måter. Det vil vi gjerne høre mer om. Derfor inviterer Randsfjordmuseet sammen med andre museer rundt om i hele Norge til en stor, felles innsamlingsaksjon.

Vi ber om din hjelp til å dokumentere:

 • Hva pleier du å gjøre på 17.mai?
 • Hva gjorde du 17.mai 2020?
 • Send gjerne inn gamle og nye 17.mai-bilder

17.mai er en dag for tradisjoner, men tradisjonene varierer fra sted til sted og person til person:

Feirer du dagen vanligvis med fast program? Eller varierer den fra år til år? Hva  må du gjøre for å komme i  nasjonaldagsstemning? Hva fikk du ikke gjort i år på grunn av smitteverntiltak? Gjorde du noe nytt i år?


Innsamlingen skjer gjennom portalen ​minner.no. Her kan alle som ønsker, dele fortellinger, fotografier eller film.  Den som deltar kan velge om bidraget skal publiseres på nettstedet, slik at alle kan se det, eller være bare for forskning. I begge tilfeller kan du velge å svare med fullt navn eller være anonym.

Ikke alle har forutsetninger for å bruke digitale løsninger, som nettportalen minner.no. Vi håper at barn, voksne og eldre kan hjelpe hverandre, slik at de som vil være med får deltatt. Alle fortellinger er verdifulle!

Bidragene vil bli tatt vare på ved Norsk Folkemuseum og i Koronaarkivet, et arkiv i Opplandsarkivet avd. Randsfjordmuseet. Der de vil gi et verdifullt tidsbilde og innblikk i den store floraen av norske 17. mai-tradisjoner. På kartet under kan du se hvor det har kommet inn svar.

Vi håper at du også vil dele et 17.mai-minne slik at Hadeland og Land også blir en del av denne nasjonale innsamlingen!  Gå inn på minner.no her, og del ditt minne:
  • Gruppe på under 20 personer feirer 17.mai i Lunner for 99 år siden. (Foto/Photo)
   1/1
   Gruppe på under 20 personer feirer 17.mai i Lunner for 99 år siden.

  Lurer du på noe angående innsamlingen?

  Ta kontakt på: kari.mette.avtjern@randsfjordmuseet.no


  Del gjerne saken:

  Se også: