Hopp til hovedinnhold

Barnas Musikkfest på Hadeland Folkemuseum

Hadeland Folkemuseum fylles igjen med musikk, lyd, spenning og moro! Vi ønsker deg velkommen til Barnas Musikkfest 2024, som er en del av Operafest Røykenvik.

Dørene åpner 11:30, programmet starter kl. 12 med konsert på hovedscenen av barnekorene Kormix og Brandbu Barnekantori. Se alle som skal opptre og alt hva som skal skje på denne nettsiden.

Slik ser museumsparken vår ut under Barnas Musikkfest

Velkommen! Hils på villsauen Kurt, vær med på operakonsert, syng Trallsang og hør på eventyr inne i gamle koselige bygg, dans Bollywood dans og få med det fullspekkede programmet på hovedscenen. Du finner all informasjon om hva som skjer på Barnas Musikkfest på denne nettsiden!

 • 1/1

Ikke kjøpt billett enda? Smart å kjøpe på forhånd!

Dørene åpner kl. 11:30, program starter kl. 12.
Det er smart å kjøpe billett på forhånd, så du kommer raskere inn. Vi forventer kø ved inngangen.

Hadeland Folkemuseum
9. juni 2024 kl. 11.30 – 16.00

Hva skal skje på Barnas Musikkfest?

Velkommen til å tilbringe en sommerdag i vår herlige, grønne museumspark, blant, og inni, våre sjarmerende bygninger. Kom uansett vær, vi tilpasser oss og rigger til innendørs dersom det høljer ned. 

 • 1/1
  Foto: Taras Bezpalyi

Oversikt over alt som skal skje (se bildeoversikt og beskrivelse også)

11:30: Dørene åpner
12:00: Brandbu Barnekantori og Kormix synger for alle, felles åpning med Elsa fra Frost som konfransier, på hovedscenen
12:30-13:00 Er kan du velge om du vil gå på Eventyrstund eller Allsang. Eller Opera Jukebox. Alle disse tingene skjer to ganger i løpet av dagen.
12:30-13:30 Opera Jukebox, ønskekonsert hvor du velger sangene!
13:00-13:30 Kan du være med på danseworkshop med Shilpi, denne workshoppen vil også skje to ganger, og alle barna kan danse sammen på slutten av dagen.
Kl. 13:30 Er det felles samling ved hovedscena for show med Nathalie & Magnus, og Eventyr i Åsgård
Kl. 14:45 Kan du velge mellom om du vil gå på Eventyrstund eller Allsang. Eller Opera Jukebox. Alle disse tingene skjer to ganger i løpet av dagen.
Kl. 15:00-15:40 Opera Jukebox
Kl. 15:15 Kan du være med på danseworkshop med Shilpi for siste gang. 
Kl. 15:45 Er det felles samling og avslutning på hovedscenen. Elsa fra Frost synger (også sammen med Løveungen), alle barna kan danse dansen de har lært med Shilpi.

GJENNOM DAGEN: Ikke glem å gå inn i utstillingen i Ulvenbygningen, eller ned til dammen for barneaktiviteter, orienteringsløype, du kan hilse på villsauen Kurt, se på brannbil og traktor.

Brandbu Barnekantori er et kor for skolebarn i Gran kommune. De øver torsdager kl. 17.30 i Nes Kirkestue og synger på ulike arrangementer både innendørs og utendørs.

Kormix er et barnekor i Bjoneroa som holder øvelser i Sørum kirke. Koret ble startet opp igjen i januar 2024 etter en pause, og har allerede deltatt på en fastelavensgudstjeneste. 

Organist Marit Wesenberg leder både Brandbu Barnekantori og Kormix.

Det er noe magisk å sitte sammen i et gammelt, koselig hus, å få et eventyr leveliggjort sammen med andre barn. 
To ganger i løpet av dagen kan man få med seg eventyrstund lest av Gunvor Raastad. Samme eventyr leses opp kl.  og kl. 14:45-15:15.

Etter den fantastiske suksessen ifjor, blir det nok en gang allsang i Grinakerbygningen. Se bilder fra hvordan det var i fjor under. Se fler bilder lenger nede på siden her. Trallsang skjer også kl. 14:45-15:15.

Shilpi Bhatnagar har vært lidenskapelig opptatt av indisk klassisk- (Kathak) og Bollywood-dans fra hun var barn. Hun etablerte SHAKTI-kreativitet i 2018. Endelig kommer hun for å spre danseglede gjennom danseworkshop med Bollywood-rytmer for alle aldre! Workshoppen skjer to ganger i løpet av dagen, kl. 13, og kl. 15:15. 

Et fast innslag under Barnas musikkfest er "Opera Jukebox", en interaktiv, «live» ønskekonsert i middelalderkirken Sct. Petri. Dette er en intim og engasjerende musikkopplevelse levert av profesjonelle operasolister. Denne delen av programmet er utformet for å gi barn og barnefamilier en leken og ufarliggjørende ramme for å utforske operakunsten spesifikt. Se bilder fra ifjor! Opera Julebox foregår også kl. 15:00-15:40. Kom inn som du vil!

Kom å hils på vår kjære villsau Kurt Kubein nede ved dammen. Han er på det nedre området sammen med masse aktiviteter, brannbilen, traktoren og orientering. Kurt er veldig snill, men ikke mat han. NB: Det er strøm i gjerdet, så ha med en voksen.

O-laget kommer igjen i år for å få opp pulsen og lære barn om orienteringssporten! Bli med å løs rebuser og oppdag musikk gjennom orienteringssportens kunster. I tillegg vil det bli stillelenge, quiz og Kims lek. Alle barn får t-skjorte når de er med, og premie ved fullført løype!  Tilpasset alle aldre. Premier og t-skjorter er sponset av SpareBank 1 Ringerike Hadeland. 

Natalie Grøndahl Tangen kommer fra Gran, hvor hun gikk musikklinja på videregående. Hun er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Oslo og musikalartist fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Nå jobber hun på Trøndelag Teater hvor hun til høsten er aktuell i «Narnia - Løven, Heksa og Klesskapet»

Magnus Werner Ottesen er 23 år fra Hadeland. Han gikk musikklinja på Hadeland videregående skole og tok et år på rockelinja ved Trøndertun folkehøgskole. Denne våren uteksamineres han fra bachelor studiet i utøvende populærmusikk ved Høyskolen Kristiania. Under utdanning har han spilt gitar på musikalen Rent, bass og gitar på Kristianiarevyen, i tillegg til flere konserter med eget band.

Natalie og Magnus opptrer sammen på Barnas Musikkfest.

Bildet viser åtte gamle svart/hvitt fotografier av en familie. Det første er av en dame med to barn på armen, så er det to portrettbilder av unge jenter som smiler, det er et bilde av 4 personer ute i en eng om sommeren, det er et bilde av fire personer foran en bygning om vinteren, et bilde av to kvinner i finkjole, et bilde av en gravid dame og til slutt et bilde av en mor og far med hvert sitt barn på fanget. Alle bildene er tatt på tidlig 1900-tallet.

Vi har en ny og banebrytende utstilling på Hadeland Folkemuseum. Velkommen inn i Ulven. Passer til alle aldre. Les mer her: den banebrytende utstillingen Bryt Fasaden.

Bli med ut på en reise til de norrøne gudenes rike! Mimes mystiske visdomsbrønn er plutselig gått tom, og Odin har mistet kilden til sin store visdom. Sammen må vi ut og lete etter 4 magiske gjenstander som kan fylle brønnen igjen. På veien får vi hjelp av de mest sentrale karakterene i Åsgard!


Barneoperaen «Eventyr i Åsgard» har en tidsramme på ca 30min, og er skrevet og produsert av Ida Gudim. Alle arier har ny norsk tekst, og musikken består av gjenkjennelige klassiske stykker.

Barna er delaktige i historiefortellingen via spørsmål og svar, og lærer bl.a å synge en skala som bidrar til å løse historiens konflikt.

Medvirkende
• Ida Gudim, sopran
• Filip Nataniel Håkestad, sanger
• Eirik Haug Stømner, klaver
Konsept og regi av Ida Gudim, produsert for Opera til folket.

 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Møt SpareBanden og lekne ansatte fra SpareBank 1 Ringerike Hadeland, sammen med Hadeland Orienteringslag. Sparebanden gir barn en positiv opplevelse av det å spare, samtidig som de får erfare at planlegging og fornuftig bruk av penger er lurt.

Barna velger selv sangene som skal synges fra en operameny, og får sanger fremført av profesjonelle operasangere.

Elsa fra Frost vil synge, det vil også Løveungen. Og alle barna kan vise frem dansen de har lært med Shilpi!

Allsang med trall:

 • 1/3
  Foto: Taras Bezpalyi
 • 2/3
  Foto: Taras Bezpalyi
 • 3/3
  Foto: Taras Bezpalyi

Elsa fra frost og løveungen kommer også! Kommer du?

 • 1/2
  Skuespiller og museumsansatt Bendik Simensen. Foto: Taras Bezpalyi
 • 2/2
  Kulturutøver Martha Knapp. Foto: Taras Bezpalyi
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Hvis du ønsker å bidra til Barnas Musikkfest, ta gjerne kontakt med Andrea Fritsvold.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1