Barnas sommermuseum

Hver tirsdag og torsdag fra 11.00 - 13.00 i hele sommer er det barnas sommermuseum her på Lands museum. Det vil hver dag være varierende temaer som gjennom aktiviteter, læring og lek skal utfordre og engasjere barns nysgjerrige sinn og kreativitet.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Pris og påmelding

Pris pr barn: kr. 60,-

På grunn av smittehensyn må vi sette en begrensing på maks 20 barn pr dag.

Påmelding på mobil: 45486153
eller e-post: land@randsfjordmuseet.no
Det er også mulig å møte opp på museet før klokken 11.00 uten påmelding, men med forbehold om ledig plass. 

Tilpasset barn mellom 6 og 12 år. Barn under 6 år må komme i følge med voksen.

Program

Tirsdag 23. juni - Blomster og sankthans

Hva er en plante og hvilke blomster finnes her på Lands Museum? Lag din egen blomsterpresse, flett blomsterkrans og lær om blomster til sankthans.

Torsdag 25. juni - Arkeologi

Denne dagen får barna muligheten til å lære om arkeologi og gjennom læring delta i arkeologiske aktiviteter. Hva kan vi finne om vi leter og graver i jorden her på museet?

Tirsdag 30. juni - Kjøkkenhagen

Denne dagen vil vi lære om hagen, og hva som kan dyrkes i hagen. Hva kan man lage av mat i sin egen hage? Det vil bli aktiviteter og læring om temaet i vår egen hage her på museet.

Torsdag 2. juli - Reisen til "Amerika"

Hvordan var det å flytte fra venner og slekt til et helt ukjent land? Hva reiste de fra, og hvordan fikk de det i Amerika?

Ekstra: Fredag 3.juli - Astronomi med Bjørn Bjørneng

Denne dagen blir det planetsti, solenergi, stjernekikkert og vannrakett.

Tirsdag 7. juli - På setra

I dag skal vi lære om melk. Hva vi kan lage av melk? Det vil være mulig å lage sitt eget smør, separere melk og så blir det eventyrfortelling.

Torsdag 9. juli - Skole i gamle dager

Hvordan var det å gå på skolen i gamle dager, hvordan måtte barna oppføre seg og hva var det de lærte for 100-200 år siden?

Tirsdag 14. juli - Spinne ull

Hvordan var det man produserte sine egne klær, hva måtte man gjøre med ulla for at en ferdig og fin genser skulle kunne brukes?

Torsdag 16. juli - Dyr og planter med "ull".

I dag skal vi gjennom lek og læring få vite mer om hvor klær og tekstiler kommer fra. Med særlig fokus på den myke og gode angoraulla som vi får fra Angorakaninen. Kos med kaninene!

Tirsdag 21. juli - Insekter

Bli med å utforsk alle de spennende og søte insektene som finnes her på Lands Museum. Vi skal i dag lære mer om hvilke insekter som finnes her på museet og hvilken nytte disse insektene har for oss og for naturen.

Torsdag 23. juli - Bier

I dag skal vi lære mer om bier og hva slags nytte disse gjør for naturen. Hvordan er det å ha insekter som husdyr?

Tirsdag 28. juli - Gamle leker

Hvilke leker lekte man med før i tiden, og hvordan ble disse lekene lagd? I dag skal vi lære om gamle leker og hvilke leker barna lekte med før i tiden. Det vil bli mulighet for å lage egne leker og leke med gamle leker som finnes her på museet.

Torsdag 30. juli - Gamle leker

Hvilke leker lekte man med før i tiden, og hvordan ble disse lekene lagd? I dag skal vi lære om gamle leker og hvilke leker barna lekte med før i tiden. Det vil bli mulighet for å lage egne leker og leke med gamle leker som finnes her på museet.


Vel møtt til Barnas Sommermuseum!

  •  (Foto/Photo)