Dokumentasjonssenteret på Lands Museum

Få hjelp til å finne dokumentasjon på ulike tema, lokalhistorie og slektsforskning i Land. Les og lån bøker. Få bistand til å finne materiale i Opplandsarkivet eller i våre samlinger. Dokumentasjonssenteret er åpent i administrasjonens åpningstider: tirsdag til fredag 09:00-15:00. NB! Stengt pga KORONA-tiltak inntil videre.

Boksamling

Du er velkommen til å besøke vår boksamling. Du lese bøkene her eller låne med deg hjem. Vi har spesielt bøker og tidsskrifter innenfor tema som: Lokalhistorie, kulturhistorie, naturhistorie, arkeologi, bygningsvern, håndverk, folkeminne, bygdebøker, slektshistorie, årbøker og bygdebøker.

Søk i boksamlinga her:

Årboka Landingen

Årboka Landingen kom første gong ut i 1976, og kommer fremdeles ut årlig i starten av november. Den inneholder et rikt utvalg av lokalhistoriske artikler om smått og stort. Ønsker du å søke etter tema eller konkrete artikler finn du registeret over artiklene her:

Arkiv

Du kan også besøke vårt arkiv, med papirarkiv, lyd, film og foto. Dersom du skal levere til arkivet eller se på et arkiv ber vi deg ta kontakt på forhånd slik at det er en arkivar til stede som kan hjelpe deg. Les mer om vårt arkiv  og finn kontaktinfo på linken under:

Slektsgransking

Leter du etter slekt?

Mye av slektsgranskingen foregår nå på nett, men det finnes også en del materiale fysisk her hos oss. Det no nedlagte Vest-Oppland slektshistorielag avd. Land har laget en oversikt over hva vi har som kan være nyttig til bruk i slektsgranskingen: 

Nyttige lenker til slektsgransking på nett: