Buhammer`n rundt

I forbindelse med Geologiens dag 2019 gjennomfører vi en tur rundt Buhammer´n den 22.september. Ragnar Knarud leder turen og tar deg med på en spennende geologisk reise i et svært interessant område.

Fokus for turen er kulturlandskapet på Hadeland og anvendelse av geologiske ressurser. Vi vil også snakke om hvordan jorda har endret seg gjennom sine 4,5 millioner år. Hvordan atmosfæren og havvannet har endret seg; vår seilas fra den sydlige halvkule til nåværende plassering langt oppe på den nordlige halvkule; om tider da jorda var totalt nedfrosset; om tørkeperioder som får fjorårets varme sommer til å blekne; om livets tilblivelse for 3,7 milliarder år siden og dets dramatiske utvikling gjennom vekst og nærmest fullstendige utdøingsperioder; samt vulkanisme og katastrofale jordskjelv. Alt dette med illustrasjoner fra fjellet vi ser, går og stå på, i turen rundt Buhammer’n.

Turen varer ca. tre timer og er gratis for alle. Oppmøte på parkeringsplassen ved oppkjøringen til Marmorbruddet, inn fra Vienlinna i Granåsen. Vel møtt og ta gjerne med barn eller barnebarn!