Kveldsmat: Bergverksyoga

Velkommen til avslappende yoga og kveldsmat på Hadeland Bergverksmuseum! Den dyktige yogainstruktøren Kine Orheim gir oss en innføring i yoga og yogafilosofi.

Etter yogatimen spiser vi et deilig kveldsmåltid i museets peisestue eller ute i frisk sommerluft.
Yogamatter kan lånes på museet.
Påmelding innen 24.juli til 93 07 81 61.

Inngang kr. 200,-

Litt om yoga
Yoga er en åndelig tradisjon og filosofi som ble utviklet i India over flere tusen år. Yoga har i de siste 60 årene spredd seg til hele verden og har blitt globalt anerkjent. Yoga er religionsnøytral og blir praktisert på tvers av landegrenser, etnisitet og kjønn. Stadig flere mennesker opplever de positive effektene av yoga både på og utenfor yogamatten. I vesten er yoga mest kjent for de fysiske yogaøvelsene, men yogafilosofien omfatter både sinn, sjel og kropp. På denne temakvelden blir du kjent med det historiske opphavet til yoga og de viktigste filosofiske prinsippene bak denne rike tradisjonen. 

På temakvelden får du også muligheten til å praktisere yoga. Vi skal gjøre noen av de grunnleggende yogastillingene og du får innføring i noen meditasjons- og pusteteknikker.

 
Litt om Kine og Yogahagen
Jeg ble med på mitt første yogakurs som tenåring, og fra den gangen har yoga vært en sentral del av livet mitt. Effektene jeg fikk gjennom min egen yogapraksis var så livsendrende at jeg ønsket å dele dette med andre. 

Jeg bestemte meg for å gå yogalærerutdannelse innenfor Iyengar yoga, en type klassisk yoga. Jeg var i flere år innleid som yogainstruktør på ulike yogasentre, helt til jeg og familien flyttet til Harestua i 2018 hvor jeg fikk muligheten til å åpne mitt eget yogastudio. Vi gjorde vinterhagen vår om til Yogahagen; et vakkert, lyst og stemningsfylt yogalokale. Her gjør man yoga bokstavelig talt midt i naturen. Jeg kombinerer min jobb som pedagog og lærer med yogaundervisning på kveldstid. Mitt ønske er at de som kommer til Yogahagen skal ha en trygg, personlig og helhetlig yogaopplevelse.Fire torsdager i juli inviterer vi til en hyggelig, gastronomisk og lærerik kveld på Hadeland Bergverksmuseum. Hvordan begynte egentlig menneskene å lage produkter av jern? Hvem er Hr. Tosten fra Lunner ætte? Og hva vet du egentlig om yogafilosofi? 

Dyktige foredragsholdere åpner ukjente rom og forteller om temaer som interesserer dem. I løpet av kvelden blir det servert smakfull hjemmelaget kveldsmat som selvsagt står i stil med kveldens innhold. 

Vi samler oss inne i museets lune peisestue eller drister oss ut i den svale sommerkvelden med levende lys og avslappende atmosfære. 

Velkommen til fire hyggelige og velsmakende kvelder på Bergverksmuseet.