Åpningstider og priser

OM

Er du nysgjerrig på gruvedriften og historien bak hvorfor folk bosatte seg på Grua for mange hundre år siden? Bli med oss i Nysetergruvene og kjenn på de tøffe arbeidsforholdene og hør historiene da vel! I år er Hadeland Bergverksmuseum og gruvene kun åpne via forhåndspåmelding per e-post. Se mer info nedenfor.

KUN FORHÅNDSPÅMELDING: Vis din interesse idag
E-post:hadeland.bergverksmuseum@randsfjordmuseet.no  
E-post bør ha med følgende info:
- Hvilke dato(er) du ønsker gruvesafari
- Navn på alle du melder på
- Alder på eventuelle barn 

NB!Det kreves minimum 6 personer for å avholde gruvesafari, med forbehold at guidene er ledige. Om dere er mindre enn 6 stykker, så skal vi se om vi kan kombinere flere interesserte. Så gi oss beskjed i god tid, og gjerne med alternative datoer! Aldersgrense: Skolealder.

PRAKTISK

Varighet: 
Hele besøket varer ca. 2 timer, inkludert besøk på museet og inne i gruvene.

Transport:
Bil: Om ikke annet er spesifisert, så er oppmøte på "Bråten", som er navnet på museumsbygningen vår. Hadeland Bergverksmuseum har adressen Hadelandsvegen 1568, 2742 Grua. Oppmøte er på museet hvor dere møter guiden, og dere kjører deretter opp til gruvene i egen bil. Vi oppfordrer til å være obs på steinsprut opp til gruvene - kjør med litt avstand.
Ikke bil: Grua er nærmeste togstasjon til museet. Transport fra Bråten til gruvene og tilbake må organiseres selv (taxi er et alternativ). Pga covid-19 kan guidene dessverre ikke ha besøkende i bilen sin.

Klær/utstyr:Hjelm og lykt kan lånes på museet, men vi oppfordrer våre besøkende til å ta med egen hjelm (sykkelhjelm) og lommelykt/hodelykt. Mobiltelefon-lys anbefales ikke. Husk skikkelig fottøy og godt med klær - uansett sesong. Varm jakke, lue og votter anbefales, selv i sommersesongen.

Fysiske krav: Det er dessverre ikke lagt til rette for rullestolbrukere. Dessuten er det trange ganger, og noen steder må man kunne gå bøyd. Man må også kunne gå i bratte trapper. Guidene ønsker åpen dialog dersom du har klaustrofobi, panikkangst, er mørkredd, vonde knær/rygg eller lignende utfordringer. I tillegg til å kunne mye historie, er guidene der for din trygghet. 

Ta en prat med barnet ditt:Det er spennende å gå under jorda, i mørket, hvor det er vått og kaldt, ingen dekning og i bratte trapper. Du kjenner barnet best selv, og vi oppfordrer alle foreldre/voksne til å forberede barnet litt i forkant, snakk om forventninger og trygghet, og at de skal lytte til guidens anvisninger. Om guidene vurderer et barn som uegnet for gruvesafari, har guiden siste ordet.

PRISER, SOMMER 2020
Vi tar kun VIPPS i sommer. 

Voksen kr. 170,-
Barn kr. 120,-
Familie (2v + 2b) kr. 540,-
Aldersgrense: Skolealder.

Gruppe på 10: 140,- per pers.
Ledsagerbevis: Gratis.

  •  (Foto/Photo)