Hopp til hovedinnhold

Omvisninger og priser

Hver onsdag og søndag i juli kan du bli med inn i Nysetergruvene. Hør historien om hvorfor folk bosatte seg på Grua, og kjenn på de tøffe arbeidsforholdene, velkommen!

  • 1/1

Velkommen inn i gruvene!

Hver ondag og lørdag i hele juli kan du bli med inn i Nysetergruvene og oppleve en liten del av verdens indre. 

Litt info om gruvesafari

VED BESTILLING
E-posthadeland.bergverksmuseum@randsfjordmuseet.no  
E-post bør ha med følgende info:
- Hvilke dato(er) du ønsker gruvesafari
- Alder på eventuelle barn (aldersgrense skolealder)

Meld deg på i god tid, og gjerne med alternative datoer om mulig.

PRAKTISK

Varighet:  Hele besøket varer ca. 2 timer.

Transport: 
NB: Kjør med avstand fra andre biler pga. steinsprut.
Oppmøte er på Nyseter. Skriv inn "Nyseter sinkgruver" i Google maps/kartapp eller følg veibeskrivelsen her:

Veibeskrivelse sørfra: Følg skilting mot Grua. Når du kommer inn i Grua sentrum kjører du forbi stasjonen, og tar første vei opp til høyre etter at du så vidt har passert stasjonsbygningen. Veien går opp like før en garasje, og er siste avkjørsel før det begynner å helle nedover.

Kjør rett fram, passer bommen og følg grusveien oppover. Her blir bilen registrert hos Lunner Almennings betalingssystem. Betaling skjer i etterkant, enten gjennom nettløsningen som er forklart ved bommen, eller ved en faktura som blir tilsendt etter hvert.

Nyseter ligger ca. to kilometer oppe i lia, helt inntil veien. Det er en mindre parkeringsplass 150-200 meter lenger opp i veien, og en større en enda lengre opp.

Veibeskrivelse nordfra: Følg skilting mot Grua. Ta første avkjørsel til venstre etter skiltet som viser 40-sone. Heretter er veibeskrivelsen den samme som om du kommer sørfra.

Ikke bil: Grua er nærmeste togstasjon til museet. Transport fra Bråten til gruvene og tilbake må organiseres selv (taxi er et alternativ). Pga Covid-19 kan guidene dessverre ikke ha besøkende i bilen sin.

Klær/utstyr: Godkjent hjelm (klatre-/vernehjelm) og lykt lånes av oss, men vi oppfordrer våre besøkende til å ta med egen lommelykt/hodelykt. Mobiltelefon-lys anbefales ikke. Husk skikkelig fottøy og godt med klær - uansett sesong. Varm jakke, lue og votter anbefales, selv i sommersesongen.

Fysiske krav: Det er dessverre ikke lagt til rette for rullestolbrukere. Dessuten er det trange ganger, og noen steder må man kunne gå bøyd. Man må også kunne gå i bratte trapper. Guidene ønsker åpen dialog dersom du har klaustrofobi, panikkangst, er mørkredd, vonde knær/rygg eller lignende utfordringer. I tillegg til å kunne mye historie, er guidene der for din trygghet. 

Ta en prat med barnet ditt: Det er spennende å gå under jorda, i mørket, ingen mobildekning og i bratte trapper. Du kjenner barnet best selv, og vi oppfordrer alle foreldre/voksne til å forberede barnet litt i forkant, snakk om forventninger og trygghet, og at de skal lytte til guidens anvisninger. Om guidene vurderer et barn som uegnet for gruvesafari, har guiden siste ordet.

PRISER, SOMMER 2023
Vi tar helst kun VIPPS i sommer, men du kan også betale kontanter - da må du ha med presis sum da gruveguiden har lite veksel.

Voksen kr. 195,-
Barn kr. 130,-
Familie (2v + 2b) kr. 520,-
Student/Honnør 100,- 
Aldersgrense: 6 år (OBS! Må ha fylt 6 år, ingen unntak)

Gruppe på 10: 140,- per pers.
Ledsagerbevis: Gratis
Overrask en bekjent! Du kan også kjøpe flotte gavekort!

Velkommen!

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3
  • 1/1
  • 1/1