Hadeland Folkemuseum

Hadeland Folkemuseum ble stiftet i 1913 på området rundt den historiske Halvdanshaugen.

På Hadeland Folkemuseum finner du i dag skiftende utstillinger, et variert helårsprogram, museumsbutikk med lokale håndverksprodukter, dokumentasjonssenter, og et stort friluftsmuseum. I den historiske museumsparken kan du besøke den store bygningssamlingen med antikvariske bygninger fra 1700-, 1800- og 1900- tallet. Alle bygningene er fra de tre Hadelandskommunene. 

På friluftsmuseet finner du også Magasinhallen som er åpen for publikum med sine mer enn 500 gjenstander fra Hadelands historie. Tingelstad gamle kirke er en middelaldersk steinkirke fra om lag år 1200 e.kr. som ligger ett minutts gange fra museet. I juni 2012 ble en ny, flott rekonstruksjon av alterfrontalet avduket i kirken, og i tillegg kan du se interiør fra middelalder og reformasjonstiden. Hadeland Folkemuseum har siden 2004 vært en avdeling i Randsfjordmuseet AS.


I sommermånedene holder Hadeland Folkemuseum åpent hver dag og det går daglige omvisninger til Tingelstad gamle kirke og til utvalgte bygninger på museumsområdet.


  • Hadeland Folkemuseum

    Hadeland Folkemuseum ble etablert i 1913, og ligger i det vakre og frodige kulturlandskapet på Tingelstadhøgda, tre kilometer fra Granavollen.

Kafe

Kafeen har åpent tirsdag - søndag i sommersesongen.
Kl. 11.00 - 16.00

Omvisning

I sommersesongen er det daglige omvisninger.
Kl. 12.00 i St.Petri
Kl. 13.00 i friluftsmuseet
Kl. 14.00 i St. Petri

Omvisningene er inkludert i billetten. Møt opp ved inngangen for å være med på omvisningene.