Håkon hacker museet

Sommeren 2020 vil Hadeland Folkemuseum bli snudd på hue.

13.mai åpner nysatsningen Håkon Hacker Museet- museum for folk som ikke går på museum. Randsfjordmuseet har invitert barnebokforfatter, idékunstner og kreativitetsmetodiker Håkon Forfod Sønneland til «å ta over» museet. Gjennom lek og nysgjerrighet er Sønnelands visjon å skape et museum for folk som ikke går på museum. 

"Hacks"

Sønneland har utviklet en rekke «hacks» som griper inn i alle museets ledd: Installasjoner, formidling, skoletilbud, kommunikasjon og program. Sønneland er en voksen som aldri sluttet å se på sine omgivelser på en barnslig måte. Det er mye alvor i et barnslig og nysgjerrig blikk! [En hacker er «en person som setter pris på den intellektuelle utfordringen ved å bryte grenser eller jobbe seg rundt begrensninger på et felt h*n er interessert i]. Med kreativitet og humor vil Håkon nærme seg den velkjente, 107-årgamle friluftsmuseumsparken med et nytt blikk. 

Over 30 installasjoner

Som publikummer kan du glede deg til overraskelser, morsomme arrangementer og installasjoner som vil prege hele museumsparken, hele sommeren. Håkon har planlagt over 30 installasjoner, som du vil kunne oppleve rundt på området. Insekter popper opp av blomsterenga, du kan telle deg tilbake til dine vikingeslekter og ta t-banen til Oxford Street – eller kanskje Tokyo? I Vienbråten (1700-tallet) kan du bli med på visning med EiendomsMegler1, i Skute kan du sende et postkort til en fremmed, og i Nordstua kan du få innblikk i en helt vanlig hadelending. Kanskje er det deg?

Hackede arrangementer

Gjennom sommeren vil det også bli flere «hackede» arrangementer. 21. august blir det Natt for Museet for voksne, og 23. august får kosedyrene sin helt egen dag på Kosedyrdagen. 
Håkon Hacker vil være tilstede på torget i Gran Sentrum, Potetfestivalen og Gla’dagene. 
Dette kan du rett og slett ikke unngå å la deg begeistre og bevege av.
Prosjektet er gjennomført i samarbeid med en rekke samarbeidspartnere fra lokale lag, foreninger og bedrifter. Vi ønsker å rette en stor takk til den strålende bygda!
Hadeland Dialekt- og Mållag
Hadeland O-lag
Grinaker vev
Hadeland Tredreierlag
EiendomsMegler1
Trintom barneskole
Hadeland Ringerike Avfallsselskap
Avisa Hadeland
Gran Handel og Håndverk (Potetfestivalen og Gla dagene)

Vi takker våre økonomiske støttespillere som har muliggjort dette prosjektet: 
Oppland Fylkeskommune 
Sparebankstiftelsen Gran
Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner, Nittedal 
Maxbo Gran 

Prosjektet er et pilotprosjekt som skal videreføres senere år med andre kunstuttrykk