Hopp til hovedinnhold

Skoletjeneste - Kittilbu

Kittilbu Utmarksmuseum tilbyr undervisningsopplegg med levendgjøring av historie og kultur ved hjelp av fortellinger, opplevelser og aktivitet.

Vi har følgende temabaserte aktiviteter: 

Jegersteinalder fra 4. trinn
Aktiviteter: 
Bruk av flint og oker
Lage hellemalerier
Lage ild ved bruk av ildborr
Skyte med pil og bue
Flå et dyr
Steke kjøtt eller fisk over bål eller i kokegrop                  Skriv ut infoark


Sesong:
Vår: 1. juni til skoleferie. 
Høst: august, september og oktober. 
Andre tidsrom kan avtales.

 

Den kulturelle skolesekk – DKS
Museet samarbeider med kulturkontoret i Nordre Land kommune om tilbud på museet for elever i grunnskolen. Opplegg på museet gjennom DKS dekkes av kommunen , dette gjelder også utgifter til buss.
Også Gausdal kommune har tilbud for elever i grunnskolen. Alle 4. og 5. klasser i Gausdal kommune får dekket opplegg med tema Jegersteinalder og Jernutvinning.

Besøk museet på egen hånd
Barnehager og skoler er velkomne til å benytte seg av kulturstien på egen hånd. Kulturstien er under oppgradering og nye informasjonsskilt skal settes opp med illustrasjoner som er bedre tilpasset barn. Dere må gjerne sende en mail til oss når dere besøker området på egen hånd slik at vi kan få dette inn i besøksstatistikken.

Skogskoia – et koselig stopp i skogen
Skogskoia som ligger i kulturstien gir et innblikk i hvordan livet artet seg for skogsarbeiderne og deres hester for et par generasjoner siden. Koia er åpen for alle i sesong, og her er det fint å spise niste inne eller ute. Det er mulig å fyre opp og koke te/kaffe/kakao etc.

  • 1/2
  • 2/2