Lands Museum

Villaveien 45, 2870 Dokka
land@randsfjordmuseet.no
61 31 32 80

Sommersesong 19. juni - 18. august. Ta kontakt for bestilling av gruppeomvisninger!

Her finner du Lands Museum

  • Land Museum

    Lands Museum ligger ovenfor sentrum i landsbyen Dokka. Lands Museum er lokalmuseet for Søndre og Nordre Land kommuner. Museet ble etablert i 1927 for å dokumentere og bevare historien i Land. I dag har museet både historiske samlinger, skiftende tematiske utstillinger, og et variert helårsprogram.

Lands Museum er lokalmuseet for Søndre og Nordre Land kommuner. Museet ble etablert i 1927 for å dokumentere og bevare historien i Land.

Lands Museum ligger ovenfor sentrum i landsbyen Dokka. Museet har både historiske samlinger, skiftende tematiske utstillinger, og et variert helårsprogram.

På det store friluftsområdet kan du spasere mellom historiske bygninger som gjenspeiler regionens byggeskikk fra middelalderen og frem til 1900-tallet. Vi er også stolte over å presentere arbeider av Peder Aadnes (1739 – 1792), en av Norges fremste rokokkomalere.

Museets administrasjonsbygning er utvidet ved å gjenbruke en låve fra Nerlaus i Søndre Land. På Nerlauslåven kan du besøke vår utstilling «Biologisk mangfold i våtmark» og andre varierende utstillinger. I Nerlauslåven arrangeres det også konsert, og arrangementer i en spesiell atmosfære.

LANDHANDELEN er vår museumsbutikk, her finn du lokale produkter, bøker og fine gaver, og det er mulig å sette seg ned med en kopp kaffe og kakestykke. Butikken er åpen hele året. Lands Museum leier også ut lokaler for møter, konferanser og selskap.