Om Lands Museum

  •  (Foto/Photo)

Lands Museum er lokalmuseet for Søndre og Nordre Land kommuner. Museet ble etablert i 1927 for å dokumentere og bevare historien i Land.

Lands Museum ligger ovenfor sentrum i landsbyen Dokka. Museet har både historiske samlinger, skiftende tematiske utstillinger, og et variert helårsprogram. 

Friluftsmuseum og historiske samlinger

  •  (Foto/Photo)

På det store friluftsområdet kan du spasere mellom historiske bygninger som gjenspeiler regionens byggeskikk fra middelalderen og frem til 1900-tallet. Vi er også stolte over å presentere arbeider av Peder Aadnes (1739 – 1792), en av Norges fremste rokokkomalere.

Utstillinger og arrangementer

  •  (Foto/Photo)

Museets administrasjonsbygning er utvidet ved å gjenbruke en låve fra Nerlaus i Søndre Land. På Nerlauslåven kan du besøke utstillingene «To dråper vann»,  «Forelsket og Foraktet. Norske jenter, tyske soldater» og og andre varierende utstillinger. I Nerlauslåven arrangeres det også konserter og arrangementer i en spesiell atmosfære.

Landhandelen

LANDHANDELEN er vår museumsbutikk, her finn du lokale produkter, bøker og fine gaver, og det er mulig å sette seg ned med en kopp kaffe og kakestykke. Butikken er åpen hele året. Lands Museum leier også ut lokaler for møter, konferanser og selskap.