Hopp til hovedinnhold

Om Lands Museum

Lands Museum er lokalmuseet for Søndre og Nordre Land kommuner. Museet ble etablert i 1927 for å dokumentere og bevare historien i Land.

Lands Museum ligger ovenfor sentrum i landsbyen Dokka. Museet har både historiske samlinger, skiftende tematiske utstillinger, og et variert helårsprogram. 

Friluftsmuseum og historiske samlinger

På det store friluftsområdet kan du spasere mellom historiske bygninger som gjenspeiler regionens byggeskikk fra middelalderen og frem til 1900-tallet. Vi er også stolte over å presentere arbeider av Peder Aadnes (1739 – 1792), en av Norges fremste rokokkomalere.

Utstillinger og arrangementer

Museets administrasjonsbygning er utvidet ved å gjenbruke en låve fra Nerlaus i Søndre Land. På Nerlauslåven kan du besøke utstillingene «To dråper vann»,  «Forelsket og Foraktet. Norske jenter, tyske soldater» og og andre varierende utstillinger. I Nerlauslåven arrangeres det også konserter og arrangementer i en spesiell atmosfære.

Landhandelen

LANDHANDELEN er vår museumsbutikk, her finn du lokale produkter, bøker og fine gaver, og det er mulig å sette seg ned med en kopp kaffe og kakestykke. Butikken er åpen hele året. Lands Museum leier også ut lokaler for møter, konferanser og selskap.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1