Åpningstider og priser

Sommersesongen åpner 20. juni!

I sommersesongen låser vi opp bygningene i friluftsmuseet og tilbyr daglige omvisninger både i bygningssamlingen og utstillingene. Vi tilbyr i år Barnas sommermuseum hver tirsdag og torsdag gjennom sommeren. Det er mulig å kjøpe kaffe, lefser, is og brus, og i museumsbutikken finner du bøker, lokalt håndverk og suvenirer.

Åpningstider i sommersesongen

20. juni – 16. august

Tirsdag - fredag: 11.00 - 16.00

Lørdag og søndag: 12.00 - 16.00

Omvisninger klokka 13.00

Priser

Inngang i sommersesong: 

Voksen: 80,- / Barn 50,-

Familie (2 voksne 2 barn) 200,-

Barn under 6 år gratis.

Omvisninger er inkludert i billetten.

For arrangementer, bestilte gruppeomvisninger og undervisning gjelder egne billettpriser. 

Omvisning

Bli med på en historievandring mellom det tradisjonelle gårdstunet, husmannsplassen og storgården på 1700- og 1800-tallet. Gjennom museet går deler av den gamle Bergenske Kongeveien. Mens vi vandrer på den, ser vi på de tradisjonelle byggeteknikkene og materialer brukt i Land. 

På turen er vi innom flere gamle hus der vi blant annet ser på dekorasjoner av Peder Aadnes og får høre historien om hvordan odelsgutten fra Land ble en ettertraktet dekorasjonsmaler.

Grupper

Vi tilbyr tilpassede opplegg for grupper hele året. Ta kontakt med oss, så finner vi noe som passer for dere! 

Epost: land@randsfjordmuseet.no/tlf: 61 31 32 80.

På museet utenom åpningstid?

Utenfor sommersesongens åpningstider står porten til friluftsmuseet åpen, og publikum er hjertelig velkommen til å bruke området til tur. Men husk: Bygningene er gamle og verdifulle, og all bruk av åpen ild inkludert grilling og røyking er derfor forbudt inne i friluftsmuseet. Hjelp oss gjerne med å holde området i orden!