Hopp til hovedinnhold

Påfyll: Bjørnen i Land og i sagn og folketro

Velkommen til foredrag med museets konservator i naturhistorie Finn Audun Grøndahl og tidligere direktør Alastair Brown. Sammen skal de formidle kunnskap, overtro og folkeeventyr om vårt største og mest majestetiske rovdyr, bjørnen.

  • 1/1

Landingsbjørnen

Historien til Landingsbjørnen er tatt vare på, og formidlet her på Lands Museum siden den døde i 1992. Og bjørnen er et kjent syn for alle som kommer inn i Landhandelen vår, der den står utstilt, til beundring og fasinasjon fra liten og stor. 

Museets konservator i naturhistorie Finn Audun Grøndahl vil formidle bjørnens historie i Sør-Norge og nåværende situasjon. Her kommer det litt om Deisjøbamsens historie også. Har du sett ei ei flintlåsbørse, bjørnesaks, selvskudd eller ei bjørneskinke før? Det kan du nemlig denne dagen!  

Tidligere direktør og vår gode frivillige hjelp Alastair Brown har et hjerte og engasjement for vår natur- og kulturhistorie, folketro og folkeeventyr. Vi kan derfor love høy gestikulering og gode fortellinger når han formidler om bjørnens viktige rolle i sagn og folketro. 

Inngang:

Ordinær: 150 kr/Årskort: 100 kr/Medlem i museumslaget: 75 kr

Inkludert kaffe og kake.

Vel møtt! 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1