Skilt.

Bokbad med Sanna Sarronmaa.

Hvert år går 20.000 mennesker gjennom separasjon og skilsmisse. Likevel snakkes dette lite om. For to år siden ble Sanna Sarromaa skilt. Ufrivillig skilt. Skilsmissen kastet den klarttalende samfunnsdebattanten inn i et økonomisk, emosjonelt og praktisk kaos. Sarromaas løsning ble å skrive seg ut av sorgen.

Skilsmisseboken- en overlevelsesguide, er basert på Sarromaas egne og andres erfaringer. Gjennom intervjuer med skilte nordmenn i alle aldere og yrker, pløyer Sarromaa åpent, humoristisk og uredd ned i bitterhet, usikkerhet og ensomhet. Boken gir råd og en fandenivoldsk energiinnsprøytning både til deg som er skilt, eller til deg som helst vil unngå det.

Den finske forfatteren, feministen og debattanten Sanna Sarroma kommer til Hadeland Folkemuseum for å snakke om skilsmisse med formidlingsleder ved Randsfjordmuseet, Maja Leonardsen Musum. 

Museumsbaren er åpen. Boksignering etter samtalen.

«Klokt, morsomt og sårt om en frigjørende katastrofe.» - Peder Kjøs, psykolog og forfatter.

Sanna Sarromaa (f. 1979) er lektor i historie med doktorgrad og har blant annet forsket på kroppspress blant unge jenter. Sarromaa har tidligere vært folkevalgt i kommunen og i fylket, og ertet på seg nordmenn med sine spalter i Gudbrandsdalen Dagningen og i VG. Hennes forrige bok Norske tabuer (Spartacus 2016) ble også presentert på Hadeland Folkemuseum.