Sommersesongen 2020

Fra 2. juni - 20. august er friluftsmuseet åpent og bemannet. Les om vårt spennende tilbud her!

Tiltak som følge av koronaepidemien

Som de aller fleste andre museer og kulturaktører har vi vært nødt til å endre publikumstilbudet vårt som følge av koronaepidemien. Vi har måttet avlyse de fleste av sommerens planlagte arrangementer, men det er likevel mye å oppleve hos oss i sommer! 

Vi er opptatt av å gi vårt publikum et trygt og smittesikkert tilbud, og har derfor innført smittevernstiltak på museumsområdet. Les mer om våre smittevernstiltak her: 

Friluftsmuseet

 • (Foto/Photo)

Friluftsmuseet inneholder over 30 antikvariske bygninger og kulturminner med spennende historier,  vakre utsiktspunkter, tun og hvilebenker, dam og urtehager, stylter og kjempesjakk. 

 Les om tilbud og priser i sesong her:

Håkon hacker museet

 • (Foto/Photo)

I år blir friluftsmuseet ekstra innholdsrikt - det er nemlig blitt "hacket" av idekunstner Håkon Sønnerland. Håkon har laget over 30 midlertidige installasjoner i friluftsmuseet, og ambisjonen er å se museet på en ny måte og å tiltrekke seg folk som vanligvis ikke går på museum. Tell deg tilbake til vikingtida eller ta t-banen fra Tingelstad stasjon! Installasjonene står klare fra 2. juni. Les mer om Håkon og prosjektet her: 

Jubileumsuke for Tingelstad gamle kirke

 • Foto: Tor Lindseth (Foto/Photo)
  Foto: Tor Lindseth

23. - 28. juni feirer Tingelstad gamle kirke 800 år! Kirken i Gran har i samarbeid med en rekke aktører laget et omfattende program for jubileet, og på museet feirer vi med gratis inngang hele denne uken. Gran Kunstforening lager utstilling i Grinakerbygningen med kirken som tema, og og mye skjer i og rundt kirken denne uken. Følg med for program!

Bronsebukkene kommer tilbake - i 2021!

 • (Foto/Photo)

Friluftsteateret Bronsebukkene, planlagt satt opp på Hadeland Folkemuseum i august, er desverre avlyst på grunn av koronaepidemien. Heldigvis kommer Nittedal Teaterlag sterkt tilbake i 2021 - og vi gleder oss!

Arrangementer

 • (Foto/Photo)

Her kan du lese om alle våre arrangementer. Vi oppdatererer arrangementssiden fortløpende etterhvert som programmet blir klart.