AVLYST - Bronsebukkene til Hadeland Folkemuseum 2020

I midten av august kommer friluftsteateret "Bronsebukkene" tilbake til Hadeland Folkemuseum!

  • Foto: @berntsenk (Foto/Photo)
    Foto: @berntsenk

"Bronsebukkene" er et spektakulært teaterstykke basert på Nordens merkeligste bronsealderfunn - Vestbyfunnet fra Grindvoll i Lunner. Stykket er skrevet av de fire lokale forfatterne Anne K. Brodtkorb, Marit Sverresson, Kristin Brenli og Kirsten Jåvold Hagen og hadde utpremiere i år 2000. 

Basert på en sann historie om Vestby-funnet

  • Bronsebukkene fra Vestby, Lunner k., Oppland. Foto: Ørnulf Hjort Sørensen (Foto/Photo)
    Bronsebukkene fra Vestby, Lunner k., Oppland. Foto: Ørnulf Hjort Sørensen

Våren 1924 fant 11 år gamle Ragna Berg en stor bronseskatt i åkeren. Det var flotte smykker og to unike små bukker – Nordens største og merkeligste bronsealderfunn. 

I forestillingen "Bronsebukkene" følger vi Ragna på en reise tilbake i tid, der hun blir en del av bronsealderfolket i Leikvinstammen. Bli med tilbake til bronsealderen og opplev maktkamp, blodig krig og intens kjærlighet!

Billetter i salg nå

Rabatterte early bird - priser til de som bestiller før påske!

Tilbud til grupper

Er dere en større gruppe (over 10 pers.) som ønsker et opplegg i forkant av forestillingen? Hadeland Folkemuseum har i samarbeid med Hadeland Teaterlag utviklet følgende pakketilbud til dere: 

  •  Omvisning:  "Hadelands historie fra bronsealder til moderne tid". I denne omvisningen suser vi gjennom noen av de mest spennende høydepunktene i Hadelandshistorien - fra bronsealderfunn og vikingkonger til runesteiner i kristningstid, middelalderkirker og våpenskjold, før vi ender opp i 1924 - året da Ragna fant bronsebukkene. 
  • Matservering: Vi tilbyr et enkelt måltid tilberedt av lokale råvarer og på gammeldags vis, og serverer selvfølgelig kaffe og noe attåt.
  • Billetter til forestillingen på kvelden. 

Pris: 650,- per person. (590,- om du bestiller før påske).

Ta kontakt for bestilling: hadeland.folkemuseum@randsfjordmuseet.no eller telefon: 61 31 32 80

Les mer om Vestby-funnet

De virkelige bronsebukkene er nå på Kulturhistorisk Museum i Oslo. Her kan du lese mer om det spennende offerfunnet fra Vestby på Hadeland: