Hopp til hovedinnhold

Telthuset

- det lille røde huset på Granavollen som rommer døgnåpen utstilling om Granavollen og Hadelands historie!

  • 1/1
    Foto: Visit Innlandet/Hans Haug

Velkommen til Telthuset!

Telthuset har endelig kommet hjem! 

Dette lille røde huset, som en gang manifesterte stolthet og selvtillit som militært lager for ekserserplassen ved kirken. 

Dette lille forlatte huset som måtte vike for modernismen da Handelslaget skulle bygges i 1958. 

Dette lille unike huset, som lokker frem minner og dypt engasjement i lokalsamfunnet, og nå restaurert og tilbakeført til sin opprinnelige prakt og plassering på Granavollen.

  • 1/1

Telthuset rommer noe som er større enn dets beskjedne kvadratmetere skulle tilsi. Telthuset på Granavollen gir deg nøkkelen til fortidens verden, og dets spor i dagens fysiske og mentale landskap. Våpen, ammunisjon og telt er byttet ut med en utstilling om Granavollen omegns historie, laget i nært samarbeid med lokale kunstnere, forfattere og poeter. 

Gjennom sitater er historien bygget nedenfra: Ordene fra dere som er her nå og de som har vært her før. Historien fremstilles ofte som én fortelling, en rød tråd med tydelig start og slutt. Denne utstillingen viser historien som summen av fragmentene: Bilder, tanker, episoder, nyheter, domsavsigelser, gjenstander og debatter. Kjente og ukjente historiske motiver vekkes til livet gjennom skulpturer og illustrasjoner. Det gamle tømmeret som møter det nye er en utstilling i seg selv. Inni dette har barna fått sin egen reise, gjennom liv og død, overtro og hverdagsliv. Vi inviterer deg til å gå på oppdagelsesferd i fortiden, og i din egen fantasi. Møt det kjente, det rare, det underfundige og det ukjente.

Granavollen har til alle tider vært et viktig samlingssted, et veikryss for reisende fra hele verden. Slik er det fremdeles. Området Telthuset står på er et kulturlandskap av nasjonal verdi og med synlige kulturhistoriske røtter tilbake til steinalderen. Randsfjordmuseets visjon er å åpne ukjente rom, rom for undring og refleksjon. Med telthuset åpner vi en dør inn til historien, til poesien og til nye opplevelser på Granavollen.

Velkommen! 

Hans Philip Einarsen, direktør Randsfjordmuseet

Forsiden randsfjordmuseet.no

Forsiden randsfjordmuseet.no

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1