Tingelstad gamle kirke 1220 - 2020

I 2020 feirer Tingelstad gamle kirke/St. Petri åttehundreårsjubileum.

Stort jubileumsprogram

I jubileumsuken 23 - 27. juni blir det et mangfold av arrangementer i og rundt kirken. Jubileet er et samarbeid mellom Kirken i Gran og ulika lokale lag, foreninger og organisasjoner, deriblant Randsfjordmuseet/Hadeland Folkemuseum. 

Gratis inngang, omvisninger, utstilling og film

På museet markeres jubileet med gratis inngang til hele museet i jubileumsuken - en ypperlig anledning til å utforske alt vi har å by på. Vi tilbyr omvisinger i Tingelstad gamle kirke kl. 12.00 og kl. 14.00 tirsdag til fredag (omvisningen i helgen utgår pga jubileumsprogrammet). Som et ledd i feiringen av kirken har vi også laget en digital omvising, en film om Tingelstad gamle kirke som lanseres i jubileumsuka. Filmen kan sees på våre nettsider og sosiale medier, eller i vår lille spesialutstilling for jubileet på museet. I denne utstillingen kan du blant annet studere ornamentikken i vindfløyen på taket, se gamle fotografier av kirken og undre deg over mystiske klesplagg som er funnet i kirkegulvet.. 

Kunstutstilling i Grinakerbygningen

Gran Kunstforeningen arrangerer kunstutstilling i anledning kirkejubileet, og temaet er selvsagt Tingelstad gamle kirke/St. Petri. Se åpningstidene her!

Arrangementer i jubileumsuka

Her kan du lese hele programmet for jubileumsuka. Følg med, mye spennende skjer!