Gruppetilbud

I tillegg til faste omvisninger i sommersesongen tar vi imot bestillinger på gruppeomvisninger hele året, og skreddersyr gjerne et opplegg som passer din gruppe. Vi samarbeider gjerne med hoteller i området og kan komme til dere for foredrag eller "historisk vorspiel". Under finner du et utvalg av det vi har å tilby!

For mer informasjon og bestilling, kontakt oss på hf@randsfjordmuseet.no eller tlf 61 31 32 80.

Antikvariske bygninger og åpent gjenstandsmagasin

Friluftsmuseet består av over 30 antikvariske bygninger og et åpent gjenstandsmagasin hvor man kan få omvisning. 

Halvdanshaugen

Halvdan Svarte skal ha hersket på Hadeland på 800-tallet. og i følge Fagrskinna A ble invollene hans begravet her da han døde rundt år 860. I vår omvisning forteller vi den spennende historien om vikingkongens død og begravelse!

Johnsrud-verkstedet og Hoffsbro Veveri

Johnsrud-verkstedet er et komplett mekanisk verksted slik det var i drift fra 1920-årene og fram til 1980-tallet. I andre etasje finner du inventaret fra Hoffsbro Veveri i Gran. 

Historisk vorspiel

På vårt uformelle historiske vorspiel får du servert høydepunkter fra Hadelands historie - fra middelalderen og til i dag - med spesiell vekt på alkoholens rolle og betydning. Foredraget kan kombineres med smaksprøver av lokalprodusert mat og drikke, og vi samarbeider gjerne med hoteller, konferansesenter og andre aktører.