Ung i Land

Ung i Land er et utstillingsprosjekt som tar for seg oppvekst og ungdomstid i Nordre og Søndre Land fra 1970 til i dag. Utstillingen er planlagt åpnet på Lands Museum i løpet av 2020.

På denne siden legger vi ut nyheter fra arbeidet med utstillingen.

Kartverksted med Ungdomsrådet i Søndre Land

29.11.12 gjennomførte museet det første "Kartverkstedet" i en rekke på flere planlagte verksted i Nordre og Søndre Land. Formålet med verkstedene er å lære om hvordan det er å vokse opp i Land idag, å høre hvordan ungdom selv ser på hjemstedet sitt og hvilke temaer de mener utstillingen bør ta opp. 

Det første verkstedet ble gjennomført sammen med Ungdomsrådet i Søndre Land. I verkstedet lagde vi et stort kart over Søndre Land ved hjelp av hukommelsen, som vi brukte som utgangspunkt for å diskutere hva som er bra og mindre bra med oppvekst og omgivelser her. Ungdommene kom også fram til en del forslag til endringer og forbedringer, som ble skrevet opp på gule lapper og satt på kartet. Vi fra museet er veldig fornøyde med å ha fått mye input fra engasjerte ungdommer, og gleder oss til å ha flere Kartverksted med ungdom!

Kartet vi lagde ble også veldig flott, kanskje kan det også bli en del av utstillingen? 

Under ser du bilder fra verkstedet