#ungiland

#ungiland er et utstillingsprosjekt som tar for seg oppvekst og ungdomstid i Nordre og Søndre Land fra 1970 til i dag. Utstillingen er planlagt åpnet på Lands Museum i løpet av 2021.

På denne siden legger vi ut nyheter fra arbeidet med utstillingen.

07.09.2020 Spørreundersøkelse om oppvekst

 • (Foto/Photo)

Har du hatt ungdomstiden din i Land? Da vil vi sette stor pris på om du vil dele dine erfaringer og bli med på innsamling om ungdomstid og oppvekst i Land mellom 1970 til 2010! 

Innsamlingen er en del av materialet vi samler inn til utstillingen #ungiland, som skal settes opp på Lands Museum. Vi håper at flest mulig har lyst til å bidra med opplevelser og tanker de hadde under ungdomstiden, så vi får et bredt og mangfoldig grunnlag for utstillingen!

#ungiland skal handle om hvordan det er å være ung i Land. Hvordan påvirker stedet deg og hvordan påvirker du stedet? Utstillingen vil ta for seg både hvordan det har vært i tiårene fra 1970 og frem til i dag, og hvordan ungdom har det i Land i dag.

Til denne spørreundersøkelsen på Minner.no søker vi deg som har hatt ungdomstiden i Land-området på 1970 til 2000-tallet.

Med ungdomstid mener vi at du var mellom 13 og 19 år på 70-, 80-, 90- eller 2000-tallet. Det vil si at du er født mellom 1954 og 1994.

Med Land-området mener vi Nordre og Søndre Land kommuner.

Du kan velge å svare på denne undersøkelsen anonymt eller med navn. Du kan også velge om dine svar bare skal komme inn til museets arkiv eller også vises på minner.no. Disse valgene får du på slutten av undersøkelsen.

Temaene for spørsmålene er Bosted, oppvekst, fritid og trivsel.

Har du ikke selv hatt ungdomstiden din i Land, men kjenner noen som har, ville vi sette stor pris på om du tipser og deler videre.

Link til undersøkelsen:https://minner.no/tema/ungiland/tentative#tentative-memory-top-banner

12.06.2020 Vi har fått logo!

 • (Foto/Photo)

#ungiland har fått egen logo. Logoen viser omrisset av begge kommunene, som selvsagt er plassert midt i verden. Det handler om "Hvordan stedet påvirker deg, og hvordan du påvirker stedet". Derfor kart. De to kommunene våre knyttet sammen på midten. Tusen takk til BOLT designstudio for utformingen!

13.02.2020 Kartverksted med ungdomsrådet i Nordre Land

 • (Foto/Photo)

13. februar 2020 gjennomførte vi andre verksted i #ungiland-prosjektet. Denne gangen sammen med Nordre Land Ungdomsråd, kultursjef Svein Ladehaug og varaordfører Linn T. Sunne på Låven på Lands Museum. Vi jobba også denne gangen med å lage kart over "Mitt Land" etter hukommelsen.

Tusen takk til ungdommene som stiller engasjerte opp, kommer med gode innspill og gir av seg selv!

Her kom det veldig tydleg fram at ungdomsklubben Parken er et viktig samlingsted. Det tar vi med oss videre i planleggingen av utstillingen.

Bilder fra verksted med Nordre Land ungdomsråd:

 • (Foto/Photo)
  1/4
 • (Foto/Photo)
  2/4
 • (Foto/Photo)
  3/4
 • (Foto/Photo)
  4/4

29.11.19: Kartverksted med Ungdomsrådet i Søndre Land

 • (Foto/Photo)

29.11.19 gjennomførte museet det første "Kartverkstedet" i en rekke på flere planlagte verksted i Nordre og Søndre Land. Formålet med verkstedene er å lære om hvordan det er å vokse opp i Land idag, å høre hvordan ungdom selv ser på hjemstedet sitt og hvilke temaer de mener utstillingen bør ta opp. 

Det første verkstedet ble gjennomført sammen med Ungdomsrådet i Søndre Land. I verkstedet lagde vi et stort kart over Søndre Land ved hjelp av hukommelsen, som vi brukte som utgangspunkt for å diskutere hva som er bra og mindre bra med oppvekst og omgivelser her. Ungdommene kom også fram til en del forslag til endringer og forbedringer, som ble skrevet opp på gule lapper og satt på kartet. Vi fra museet er veldig fornøyde med å ha fått mye input fra engasjerte ungdommer, og gleder oss til å ha flere Kartverksted med ungdom!

Kartet vi lagde ble også veldig flott, kanskje kan det også bli en del av utstillingen?

Bilder fra verkstedet med Søndre Land Ungdomsråd:

 • (Foto/Photo)
  1/4
 • (Foto/Photo)
  2/4
 • (Foto/Photo)
  3/4
 • (Foto/Photo)
  4/4

15.05.2019 Gave til prosjektet!

 • (Foto/Photo)

Prosjektet fikk innvilga støtte fra Sparebankstiftelsen DNB!  15. mai 2019 drog vi til Gjøvik og mottok gavebrev.

Gaven brukes til innsamling av dokumentasjon, verksted med ungdommer og produksjon av utstillingen! Tusen takk!