Formidling til skoler og barnehager

Hadeland Folkemuseum har et bredt formidlingstilbud til skoler og barnehager. Vi er opptatt av alderstilpasset formidling på elevens premisser. Vi ønsker at vår formidling skal stimulere til nyskjerrighet, undring og læring gjennom aktiv utforskning og deltakelse.

Vi tilpasser oss gjerne deres behov med hensyn til tema og opplegg. Under finner du noen av våre tilbud - ta gjerne kontakt om du har spesielle ønsker!

For bestilling, ta kontakt på: 

Epost: hf@randsfjordmuseet.no/ Telefon 61 31 32 80.

Dynnasteinen og vikingen Halvdan Svarte

Hadeland Folkemuseum er grunnlagt ved foten av Halvdanshaugen, som etter tradisjonen er vikingen Halvdan Svartes gravhaug. I hvertfall skal deler av ham være begravet her.. Vi forteller den spennende historien om Halvdan Svartes død og begravelse, før vi tar en titt på Dynnasteinen som står like ved. Dynnasteinen regnes som et av Norges første kristne billedmonumenter. Hva kan den fortelle oss om vikingtiden?

Tingelstad gamle kirke (St. Petri)

I 2020 feires 800-års jubileum for middelalderkirken Tingelstad gamle kirke. Kirken har stått på Tingelstadhøgda siden tidlig 1200-tall og har et unikt bevart interiør med mange spennende og vakre detaljer. Omvisninger i kirka kan tilpasses mange alderstrinn og ta utgangspunkt i mange temaer. 

Hvor kommer melet fra?

I Bekkekverna fra Skarpen maler vi mel fra korn på gammeldags vis, med vannet som energikilde. Besøket er en sanselig opplevelse, med vann og steiner i bevegelse, lyd og lukt. Mon tro om vi får øye på kvernknurren, vesenet som bor under kverna? 

Gården i gamle dager

På Hadelandstunet får elevene besøke de ulike bygningene på gården. Hva ble de forskjellige bygningene brukt til, og hvem bodde her? Hvordan artet livet seg i "gamle dager"? For de yngste kan gårdsbesøket avsluttes med eventyrstund ved grua i en av de gamle stuene. 

Besøke museet på egenhånd?

Alle skoler og barnehager har fri adgang på museet og betaler kun hvis dere ønsker undervisningsopplegg. 

Om vinteren er dere velkomne til å se de innendørs utstillingene våre eller å benytte uteområdene. Om sommeren skrur vi gjerne på bekken for dere, og vi har barkebåter og håver til utlåns. I tillegg har vi morsomme ferdighetsspill, kjempesjakk, stylter og selvfølgelig et stort friluftsmuseum å utforske. 

Vi setter stor pris på at dere sier fra på forhånd hvis dere planlegger å komme, enten ved epost til hf@randsfjordmuseet.no eller på telefon: 61313280