Arkiv, dokumentasjon og fotografi

Arkivet vårt består av privatarkiv fra Randsfjordregionen, og er lokalisert to steder: Hadeland Folkemuseum på Tingelstadhøgda og Lands Museum på Dokka.

 • Jevnaker hornmusikkforening. Fotograf: A. Nielsen Eier: Randsfjordmuseet (Foto/Photo)
  1/2
  Jevnaker hornmusikkforening. Fotograf: A. Nielsen Eier: Randsfjordmuseet
 • Ferieidyll ved Randsfjorden ca 1950. Eier: Randsfjordmuseet (Foto/Photo)
  2/2
  Ferieidyll ved Randsfjorden ca 1950. Eier: Randsfjordmuseet

Hva er privatarkiv?

 • Fotograf: Arne Rignes Eier: Randsfjordmuseet (Foto/Photo)
  Fotograf: Arne Rignes Eier: Randsfjordmuseet

Privatarkiv er fellesbetegnelsen for arkiver som er skapt i privat sektor. Her inngår arkiver fra bedrifter, organisasjoner, institusjoner, stiftelser og privatpersoner, samt arkivsamlinger skapt av museet.I dag utgjør arkivsamlingene ved Randsfjordmuseet i overkant av 1000 enkeltarkiv, cirka 500.000 fotografi, 900 filmer og i overkant av 300 lydfestinger.

Opplandsarkivet

Randsfjordmuseets arkiv er en del av Opplandsarkivet, som er et samarbeidstiltak for innsamling, bevaring, formidling og forskning av privatarkiv i regionen Oppland. Opplandsarkivet består av privatarkivavdelinger ved seks museer og arbeidet koordineres av et sekretariat. Samlet sett forvalter Opplandsarkivet en av Norges største bestander av privatarkiv ved museene, og er ledende når det gjelder erfaring med denne type arbeid. Sentralt i tankegangen er "nærhet til kildene" og helhetlig samfunnsdokumentasjon.

Søk i våre arkiver her:

Har du spørsmål? Vi hjelper deg!

Vi tar gjerne imot spørsmål fra publikum, små og store. Ta kontakt på e-post eller telefon først, så hjelper vi så raskt og godt vi kan – enten via e-post eller at du kommer på besøk.

Kontaktinfo:

Kari-Mette Avtjern

Arkivleder for Randsfjordmuseet og arkivansvarlig på Hadeland Folkemuseum.

Miriam Cohen Kiel

Arkivansvarlig på Lands Museum

Arkivprosjekter